Mevrouw L.J. mei 2015 – pijnklachten i.v.m. hernia

Mevrouw L.J. mei 2015 – pijnklachten i.v.m. hernia

Wetenschappelijk onderbouwde expertises met adviezen Activerende begeleidingen naar werkhervatting Cursussen rondom ziekteverzuim

Mevrouw L.J. mei 2015 – pijnklachten i.v.m. hernia

Nadat ik een jaar lang in de ziektewet heb gezeten, kreeg ik van het UWV een uitnodiging voor een gesprek. Ik wou maar al te graag weer aan het werk, maar de pijnklachten ten gevolge van een dubbele hernia bleven. Hierdoor had ik het emotioneel erg zwaar. De arts heeft me voorgesteld dat een psycholoog van Condite contact met mij zou op nemen om mij verder te helpen. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar ik stond er zeker open voor.

Na een intakegesprek zijn we begonnen met een plan en kon ik anders tegen mijn pijn en problemen aankijken.  Ik heb oefeningen gekregen en een duwtje in de rug richting de sportschool om toch te kijken of het daardoor kon verbeteren. Het is langzaam gegaan maar ik merkte naarmate de weken verstreken, dat de pijn meer onder controle kwam en dat ik vooral veel positiever begon te worden over alles. Het gevaar was wel dat ik teveel wou doen en samen met mijn begeleider hebben we een schema gemaakt, waaraan ik me heb gehouden. Ik heb erg veel steun ervaren in de weken dat we gesprekken hadden bij mij thuis en ben erg blij met Condite.

Ook het opnieuw een baan gaan zoeken is weer aan de orde en ik ben hier dan ook erg druk mee. Ik ben veel meer pijnvrij, heb energie en ben er een stuk door opgeknapt! Ook kan ik beter plannen voor mezelf, wat veel meer rust geeft thuis.