Mevrouw M.T. januari 2013 – concentratieproblemen

Mevrouw M.T. januari 2013 – concentratieproblemen

Wetenschappelijk onderbouwde expertises met adviezen Activerende begeleidingen naar werkhervatting Cursussen rondom ziekteverzuim

Mevrouw M.T. januari 2013 – concentratieproblemen

Op mijn werk had ik last van concentratieproblemen en had ik veel moeite mijn werk goed uit te voeren. Taken die veel concentratie vereisen kon ik niet lang en goed volhouden. Op advies van Condite heb ik daarom de werkgeheugentraining van Cogmed gevolgd.

De training kost zo’n 45 minuten per dag. In het begin is dit een extra belasting, omdat het tegenstrijdig voelt om bij concentratieproblemen op het werk ook naast het werk nog mentale taken uit te voeren. Maar al snel viel op dat de training een positief effect heeft op het werkgeheugen. Enerzijds kwam de verbetering naar voren uit de prestatiemeting van de Cogmed training. Maar nog veel belangrijker: ik merkte dat het werken ook weer beter ging.

Onder begeleiding van Condite heb ik de training vijf weken gevolgd. In aanvulling op de training heb ik ook veel nieuwe strategieën geleerd om het werkgeheugen beter te kunnen gebruiken en beïnvloeden. Na de training en nu (een paar maanden later) nog steeds kan ik mijn aandacht beter richten op taken en langer vast houden.