Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Activerende coaching op maat

Kenmerken Activerende coaching op maat

Duur

3 maanden

Aantal gesprekken

3 huisbezoeken en 4 videogesprekken

Rapportages

Rapportage Expertise en advies, Eindrapportage

Begeleider

(GZ-)psycholoog e/o fysiotherapeut (bewegingswetenschapper)

Contact

Bel ons op (053) 428 11 44 of stuur een e-mail.

U wilt graag weer als vanouds functioneren. Maar klachten zoals stress, vermoeidheid en pijn belemmeren u daarbij. U doet steeds minder en komt makkelijk in een neerwaartse spiraal terecht. Het niet kunnen werken heeft vaak een grote impact, ook thuis. U wilt dit graag doorbreken, maar hoe?

In drie maanden weer functioneren als vanouds

Met een kort en intensief traject krijgt u inzicht in uw situatie. We coachen u in het oppakken van sociale activiteiten, hobby's, huishouden en werk. Stap voor stap, zodat u snel weer de oude bent.

Het traject bestaat uit twee onderdelen

1. Expertise en advies - twee gesprekken

In het eerste gesprek, bij u thuis, luisteren we naar uw verhaal. We doen testen (alleen bij concentratie- en geheugenproblemen) en u krijgt u een fysiek onderzoek (alleen bij fysieke klachten). Na het eerste gesprek vult u online een aantal vragenlijsten in. Wij overleggen met uw behandelaars, zoals huisarts, psycholoog en fysiotherapeut. Ook analyseren we de uitkomsten van de testen en vragenlijsten. Vervolgens bespreken we dit met u in het tweede gesprek. Dit is een videogesprek (beeldbellen). U krijgt een heldere analyse van uw situatie en samen bepalen we het doel van de Coaching. U ontvangt daarna de rapportage Expertise en advies. Hierin staat duidelijk waarom uw herstel stagneert én hoe u weer op het gewenste niveau kunt functioneren. Inzicht in uw situatie is de eerste stap naar herstel.

2. Coaching - vijf gesprekken

Het doel van de coaching is bepaald tijdens de Expertise en advies. De Coaching is altijd afgestemd op uw persoonlijke situatie. U krijgt uitleg, adviezen, opdrachten. Uw begeleider is hierbij uw luisterend oor, coach en motivator. Juist door werkzaamheden weer op te bouwen, verbetert uw belastbaarheid. Oftewel: door meer te gaan doen, kunt u ook meer aan. We bezoeken u tijdens de Coaching minimaal twee keer thuis.

Na de begeleiding

Na drie maanden heeft u weer de regie over uw functioneren. Omdat u inzicht heeft gekregen in uw situatie, kunt u de regie vasthouden en een terugval voorkomen.

Onze specialisaties

  • Concentratie- en geheugenproblemen
  • Tinnitus en hyperacusis
  • Overspannenheid, burn-out, depressiviteit of angstklachten
  • NAH, whiplash en Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten
  • Restklachten na hartproblemen of na de behandeling van kanker

Gespecialiseerde begeleiders

Onze (GZ-)psychologen en fysiotherapeuten/bewegingswetenschappers zijn echte specialisten. Een groot aantal is zowel psycholoog als fysiotherapeut. Daarnaast zijn onze (GZ-)psychologen EMDR-therapeut en tinnitusspecialist.

“Wat me heeft geholpen? Juist het vertrouwen in mij dat de begeleider uitsprak, in volledig herstel.”

- reactie cliënt

(Mogelijke) onderdelen van de Activerende coaching op maat

Fitnessabonnement voor drie maanden – inclusief
Vaak is sporten een essentieel onderdeel van de begeleiding. Daarom vergoeden wij een fitnessabonnement voor drie maanden, bij een passende sportschool bij u in de buurt.
Tinnitusbegeleiding
Wat is tinnitus precies? Waarom heb je er last van? Hoe kun je die last verminderen? Wezenlijke vragen, waar onze specifiek geschoolde psychologen antwoord op geven.
Lees meer
EMDR
Bij angst en vermijding zet onze psycholoog EMDR in. Gewoon bij u thuis. Zodat u sneller in staat bent om te functioneren, zoals u dat wenst.
Lees meer
Psycho-educatie
U krijgt een beter inzicht in uw psychische klachten, zodat u weer grip krijgt op uw functioneren. Indien gewenst, betrekken we uw partner hier ook bij.
Tijdcontingente werkhervatting
Het werkhervattingsplan stelt u samen op met uw begeleider. Door te werken, verbetert uw belastbaarheid. Uw begeleider coacht u deze opbouw.
Hanteren van emotionele klachten
Stress, piekeren en somberheid eisen soms veel van uw aandacht op. Vaak speelt angst ook een rol. Uw begeleider geeft u adviezen om de situatie weer onder controle te krijgen.
Pijn- en vermoeidheidseducatie
Chronische pijn en langdurige vermoeidheid komen veel voor. U krijgt uitleg en praktische handvatten om hiermee om te gaan.
Slaapadviezen
Het is niet voor iedereen mogelijk om een perfecte nachtrust te hebben. Toch is beter slapen af te dwingen. Hoe? Dat leert u tijdens de begeleiding.

Ervaringen van cliënten

In de tussentijd heb ik ook zelf een nieuwe baan gevonden en dat doet mij ook goed.

whiplash

Mevrouw B.

Ik heb weer positieve energie, want ook ik kan weer werken: het voelt onvoorstelbaar goed!

RSI elleboog

Mevrouw H.G.

Het resultaat van de begeleiding van Condite was dat ik weer plezier heb gekregen in mijn werk en dat mijn vermoeidheidsklachten sterk zijn afgenomen.

vermoeidheid en syndroom van Gilbert

De heer P.S.

Een fijne, persoonlijke ondersteuning, met veel ruimte en aandacht voor mijn verhaal.

stress

Mevrouw N.B.

Lees ook onze gerelateerde artikelen

Artikel

Beter dik en fit, dan slank en inactief

november 2017 1 minuut lezen
drs. Jan D. Verhoeven
Lees meer
Artikel

Meer en langer rugpijn door röntgenfoto

november 2017 1-2 minuten lezen
drs. Jan D. Verhoeven
Lees meer
Artikel

Piekeren, hou er mee op!

maart 2015 3-4 minuten lezen
drs. Jan D. Verhoeven
Lees meer

Meer over mij

drs. Hanne Voorsluijs

psycholoog NIP, Cogmed coach, tinnitusspecialist, EMDR-therapeut en loopbaanadviseur
Meer over mij

drs. Gertjan Zwart

neuropsycholoog NIP, Cogmed coach, tinnitusspecialist en EMDR-therapeut
Meer over mij

drs. Jan D. Verhoeven

eigenaar en directeur Condite, psycholoog NIP, Cogmed coach, tinnitusspecialist, fysiotherapeut, manueel therapeut en trainer
Meer over mij

drs. Maaike Rellage-van Kleffens

psycholoog, bewegingswetenschapper, EMDR-therapeut, Cogmed coach, tinnitusspecialist

Nog vragen?

Belt u ons gerust op (053) 428 11 44. We beantwoorden ze graag. Voor uw gemak hebben we ook veelgestelde vragen met antwoorden op een rijtje gezet.