dadwa EMDR bij Condite

EMDR bij Condite

  • Wetenschappelijk onderbouwde expertises met adviezen
  • Activerende begeleidingen naar werkhervatting
  • Cursussen rondom ziekteverzuim

EMDR bij Condite

EMDRWat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is een effectieve behandelmethode om nare ervaringen te verwerken.

Waarom biedt Condite ook EMDR aan?

Een belangrijk deel van onze cliënten ondervindt fysieke, emotionele en cognitieve klachten als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis. Een ernstig ongeval, een overval, een bedreiging, maar bijvoorbeeld ook een hartinfarct vormen vaak een emotioneel diep ingrijpende gebeurtenis. Als er een relatie bestaat tussen de huidige klachten van de cliënt en de ingrijpende gebeurtenis, kan EMDR een belangrijke aanvulling zijn op de behandeling. Bij een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is de EMDR behandeling volgens de richtlijnen de eerste keus.

Wij zien duidelijk meerwaarde in het aanbieden van EMDR tijdens onze begeleidingstrajecten. Een adequate traumabehandeling vermindert angsten en vermijdingsgedrag en draagt daarmee bij aan een spoedig herstel van functioneren.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens de Expertise en advies beoordelen wij of een EMDR-behandeling meerwaarde heeft voor de cliënt tijdens het begeleidingstraject. Ook de opdrachtgever kan ons de vraag voorleggen of een EMDR-behandeling deel kan uitmaken van de begeleiding. Indien na ons onderzoek blijkt dat EMDR geïndiceerd is, overleggen we dit met de cliënt, de opdrachtgever en de betrokken huisarts. Aan het begin van het begeleidingstraject zetten we EMDR in, zodat de cliënt daar al snel profijt van heeft. De EMDR-behandelingen worden uitgevoerd bij de cliënt thuis, door een EMDR-therapeut van Condite. Wij werken landelijk.

Geen extra kosten voor EMDR

Wij bieden EMDR zonder extra kosten aan als onderdeel van de volgende activerende trajecten:

Meer informatie?

Neem contact met ons op via (053) 428 11 44, ons contactformulier of neem rechtstreeks contact op met drs. Marloes Verhoeven, GZ-psycholoog, neuropsycholoog en EMDR-therapeut via mverhoeven@condite.nl.