Werkgeheugentraining

Werkgeheugentraining

  • Wetenschappelijk onderbouwde expertises met adviezen
  • Activerende begeleidingen naar werkhervatting
  • Cursussen rondom ziekteverzuim

Werkgeheugentraining

Wat wijst op problemen met het werkgeheugen?Laptop_CogmedOefeningen

  • Snel afgeleid zijn en moeite hebben met concentreren
  • Informatie slecht opnemen
  • Rusteloosheid en/of moeheid bij het uitvoeren van mentale taken
  • Moeilijkheden met het starten en/of afmaken van mentale taken
  • Moeite met gestructureerd werken

Werkgeheugentraining bij Condite – veel meer dan online trainen

Cogmed Werkgeheugen Training is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om de concentratie en aandacht door training te verbeteren. De cliënt volgt het online trainingsprogramma van Cogmed en wordt hierbij intensief ondersteund door een psycholoog/Cogmed coach van Condite. Voor het optimale resultaat, zetten wij naast het trainingsprogramma aanvullende instrumenten in:

– Uitgebreide intake

Onze psycholoog neemt een uitgebreide intake af. Hierbij wordt onderzocht of er (emotionele) factoren zijn die een succesvolle Werkgeheugentraining in de weg staan. Motivatie is hierbij van cruciaal belang. Tijdens de intake onderzoeken wij of deze basisvoorwaarde aanwezig is. Als uit de intake blijkt dat er geen indicatie is voor een Werkgeheugentraining, rekenen wij voor de intake geen kosten. Soms blijkt dat de cliënt een intensieve, procesmatige begeleiding nodig heeft bij het hervatten het werk. Dan adviseren wij Cognitieve re-integratie. Cognitieve re-integratie is een combinatie van twee trajecten tegen een aangepast tarief: de Werkgeheugentraining en de Begeleiding naar werkhervatting.

– Thuisbezoek

Wij bezoeken de cliënt thuis of op het werk, omdat cognitief functioneren sterk afhankelijk is van de situatie waarin de cliënt verkeert. Daarnaast houden we veelvuldig telefonisch contact met de cliënt.

– Concreet advies

Het trainingsondersteunend actieplan vormt een belangrijk onderdeel van de begeleiding. De cliënt krijgt adviezen op maat, die bijdragen aan mentale vitaliteit. De winst die behaald wordt met de Werkgeheugentraining, wordt zo vertaald naar een beter functioneren van de cliënt. Zowel thuis als op het werk.

Hoe gaat het traject in zijn werk?

De cliënt wordt voor de intake, instructie en evaluatie van de training in totaal drie keer thuis bezocht. De opdrachtgever ontvangt een rapportage van de intake. Deze rapportage bespreken we ook met de cliënt. De cliënt doet de online Cogmed Werkgeheugen Training thuis, minimaal vijf weken lang. De Cogmed coach van Condite volgt via internet nauwgezet de verrichtingen van de cliënt en evalueert wekelijks de voortgang. De cliënt krijgt adviezen voor een beter herstelgedrag. Drie weken na afloop van de training, evalueren we deze met de cliënt. De opdrachtgever ontvangt hiervan een rapportage, waarin de verbeteringen en adviezen helder staan beschreven.

Online Cogmed Werkgeheugen Training uitproberen

Wilt u weten hoe de Cogmed Werkgeheugen Training werkt en eruit ziet? Vraag hiervoor de inloggevens op voor de gratis demoversie via ons contactformulier.

 

Duur 3 maanden
Aantal gesprekken 3 aan huis en minimaal 5 telefonische coachingsgesprekken
Rapportage Rapportage intake na 5 weken
Eindrapportage na 3 maanden

Aanmelden cliënt

Folder Werkgeheugentraining

Folder Werkgeheugentraining voor cliënten

Meer informatie?

Bel ons op (053) 428 11 44 of stuur een e-mail.