Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De heer A.B.

Ik heb na een verkeersongeval (auto reed me aan en ik kwam in het water op zijn kop terecht met mijn auto) verschillende klachten opgelopen welke zwaar onderschat zijn door mijzelf en mijn omgeving. Al snel werd er gewerkt aan fysieke klachten door een fysiotherapeut en aan mijn herbelevingen door een psycholoog.

Doordat ik ook overgevoelig was voor licht en geluid (alle informatie komt dan net zo hard binnen), had ik moeite om me te concentreren. Ik had ook zware korte termijn geheugen klachten of werkgeheugen klachten zoals mij later werd gemeld. Hierdoor kon ik heel weinig goed onthouden en ontstond er irritatie bij mezelf en mijn omgeving. Afspraken kwam ik niet na, ik vergat overleggen en vergaderingen en kon me niet herinneren of ik bijvoorbeeld de klep van mijn auto had gesloten na het halen van boodschappen. De buurvrouw herinnerde me eraan als die thuiskwam.

Ik wist ook niet of mijn zoon van elf ging spelen bij iemand en of hij het had doorgegeven aan me. Met alle gevolgen van dien. Zoeken in de buurt leverde niets op. Om zes uur kwam hij thuis en vertelde dat hij mij had gezegd dat hij bij een vriendje ging spelen. Ik kon me er niets van herinneren. Een eerder re-integratietraject stond daarom onder spanning en werd niet goed afgerond.

Het nadeel voor andere mensen in je directe omgeving is dat je aan de buitenkant niets ziet. Mijn omgeving had ook moeite met de andere “ik”. Het vertrouwen in jezelf zakt diep weg, vooral als je omgeving zegt dat “ze ook wel iets vergeten als ze ouder worden”.

De twijfel slaat toe en het is dan fijn als iemand middels testen kan aantonen dat het niveau beter kan en moet, zoals gemeten bij mij. Eindelijk erkenning voor mijn probleem! En het is nog mogelijk om het te trainen ook volgens de begeleidende fysiotherapeut/psycholoog.

Middels testen komt er een beginscore welke mijn niveau aangaf. Ik mocht 25 dagen trainen via de computer en had na enige moeite de juiste trainingstijd gevonden en de smaak te pakken. Ik wilde constant verbeteren en het systeem geeft keurig aan hoe die verbetering tot stand komt. Elke dag ontvang je je trainingsscore. Erg fijn om op deze manier progressie te zien. Op afstand wordt je gevolgd door de fysiotherapeut/psycholoog welke telefonisch wekelijks contact onderhoudt. Na een evaluatie aan het einde bleek dat mijn score goed verlopen is en dat ik graag nog een verkorte versie wil volgen om het bij te houden.

Ik ben erg blij met het huidige resultaat en een stuk erkenning voor mijn werkgeheugen dat niet optimaal was. Het staat er nu weer een stuk beter voor. Ik raad iedereen aan deze training te volgen indien je soortgelijke klachten herkend. En speel daarna een keer memory met iemand. Je zult verbaasd zijn wat je weer kan daarna!