Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Mevrouw I.H.

Op 4 juli 2012 heb ik een auto ongeluk gehad nabij mijn werk. Ik reed op een voorrangsweg (80 km) en er stond zo’n 500 meter verderop een auto achter de haaientanden te wachten om over te steken. Ter hoogte van de auto, reed deze de voorrangsweg op, met het gevolg dat onze beide auto’s volledig total loss waren en ik met een ambulance naar het ziekenhuis ben gebracht, met diverse klachten, waaronder nekklachten. Ik kon gelukkig dezelfde dag naar huis.

Na twee weken thuis geweest te zijn, kon ik volgens mijn huisarts wel weer aan het werk. In het begin ben ik voor halve dagen weer gaan werken, dit was bij nader inzien geen succes, waarna ik minder uren ben gaan werken. Ruim 5 maanden na het ongeluk ben ik 100% hersteld gemeld, aangezien mijn uitzendcontract op de tocht stond. Tot september het jaar erop heb ik fulltime gewerkt, maar ik was niet meer mijzelf. Ik had enorme concentratieproblemen, werkte chaotisch en had daarnaast vreselijk veel last van mijn nek. Mijn manager was niet meer tevreden over mijn functioneren. Vanaf juli dat zelfde jaar (2013) was ik ook begonnen bij een revalidatiecentrum in de dagbehandeling (twee tot drie keer in de week). Ik was van mening dat ik dat met mijn fulltime baan kon combineren. Op advies van het revalidatiecentrum heb ik bij mijn werkgever aangegeven te willen revalideren, dus 50% ziekmelden. Mijn werkgever was hiertoe niet bereid, waardoor ik volledig in de ziektewet terecht kwam, maar wel de tijd had om mij 100% in te zetten bij de revalidatie. In totaal was het een revalidatietraject van om en nabij de 6 maanden. Daar werd mij ook gezegd dat wanneer mijn geheugen en concentratie met een jaar na het ongeluk niet waren teruggekeerd, ik het wel kon vergeten, dan zal het niet meer terugkomen.

Via mijn arbeidsdeskundige kwam ik vervolgens bij Condite terecht. Ik had op de website al diverse cliëntervaringen gelezen en was enorm enthousiast. Hetgeen ik las, herkende ik en gaf me de hoop dat er wellicht wel iets aan te doen was. In de zomer van 2014 kwam er een medewerker van Condite bij mij op bezoek voor een intake, deze intake bestond ook uit enkele zeer vervelende testen. Direct is de Werkgeheugentraining gestart, die ik thuis vijf keer in de week op mijn laptop kon doen. Enige tijd later is de medewerker van Condite met mij meegegaan naar de sportschool, om enkele goede oefeningen aan te dragen die zouden bijdragen aan het versterken van mijn nekspieren. Daarnaast hadden we geregeld telefonisch contact over de scores van de Werkgeheugentraining, waarbij ik diverse adviezen heb gekregen. Vooral de Werkgeheugentraining was in het begin erg vermoeiend en na iedere training had ik enorme pijn in mijn nek en hoofd. Maar na verloop van tijd, ging het beter en zag ik ook resultaat. Ik ben nogal prestige gericht en dat hielp mij om telkens weer het uiterste van mezelf te vragen en door te trainen.

De training zat er na zo’n 5 weken op en in overleg heb ik gekozen om te starten met 100 minisessies. Dit is de helft qua oefeningen en tijd van de reguliere training. Ik was van mening dat er nog meer in zat, dus met deze sessies heb ik mijn score nog verder verhoogd. De Werkgeheugentraining heeft mij de erkenning gegeven dat er wel degelijk iets niet goed zat in mijn hoofd. Ik vond het in eerste instantie heel vreemd dat dit door een ongeluk kon gebeuren. Inmiddels zit ik weer redelijk op mijn oude niveau en ben ik enorm blij dat ik het traject met Condite ingegaan ben. Mijn zelfvertrouwen heeft hierdoor een enorme boost gekregen, mede dankzij de complimenten van mijn begeleidster van Condite.

Ik ben nog steeds bezig met de minisessies, maar nu op een laag pitje, om te onderhouden wat ik heb opgebouwd. Ook zit ik in een re-integratietraject. Van oktober tot en met half december heb ik bij een bedrijf enkele uren per dag gewerkt. Dit hield helaas op, doordat het bedrijf werd samengevoegd met een andere vestiging. Vervolgens ben ik thuis gaan oefenen met computerwerk en uitbreiden van de tijd achter de computer. Inmiddels is het re-integratiebureau voor mij een bedrijf aan het zoeken voor 4 uur per dag, waarbij het de bedoeling is dat ik mijn werkzaamheden ga uitbreiden naar fulltime, 8 uur per dag, 5 dagen in de week. De begeleiding van Condite zit er inmiddels ook op, het traject is afgerond. Mijn scores zijn op alle vlakken enorm verbeterd. De testen die bij de intake zijn gedaan, worden ook aan het eind van het traject nog eens gedaan en ook daar scoorde ik erg goed. De scores passen bij hoe ik me voel. We zijn inmiddels ruim twee en een half jaar verder, maar ik ben op de goede weg. Het zijn kleine stapjes die ik maak, maar uiteindelijk kom ik er wel. Voor een ieder die in een soortgelijke situatie zit, wil ik meegeven: Geef niet op en ga niet bij de pakken neerzitten. Condite heeft mij geholpen, terwijl het revalidatiecentrum zei dat ik er maar mee moest leren leven.