Over Condite

Over Condite

 • Wetenschappelijk onderbouwde expertises met adviezen
 • Activerende begeleidingen naar werkhervatting
 • Cursussen rondom ziekteverzuim

Over Condite

Condite is in 2000 opgericht door drs. Jan D. Verhoeven en heeft sindsdien een forse groei doorgemaakt. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Enschede, maar wij werken landelijk. Wij hebben jarenlange ervaring met cliënten met arbeidsverzuim door vaak complexe en veelal ‘onbegrepen’ klachten. Op basis van deze ervaring en onze voortdurende verdieping in verklaringsmodellen hebben wij een unieke, gedragsgeoriënteerde aanpak van deze problematiek ontwikkeld. Een goed geschoold team van begeleiders van Condite past deze met succes toe.

We bezoeken de cliënt thuis of op het werk. Niet alleen als extra service, maar ook omdat de situatie waarin de cliënt verkeert sterk bepalend is voor het functioneren. Om een goede analyse van de situatie te maken en de begeleiding daar op af te stemmen, is het belangrijk voor ons dat wij de situatie van de cliënt kennen.

Bekijk de video

Op 20 april 2019 waren we in de uitzending van RTL 4 – Das goed geregeld. In deze video legt drs. Jan Verhoeven uit wat we doen en mogen we meekijken met een cliënt van drs. Jurrie Eijhuisen.

Jan VerhoevenWie is drs. Jan D. Verhoeven?

Jan Verhoeven is psycholoog, fysiotherapeut en manueel therapeut. Zijn studie psychologie heeft hij afgerond met een onderzoek met als titel: ‘Aangeleerde hulpeloosheid, bewegingsangst en ziekteverzuim bij lage rugklachten’. Arbeidsongeschiktheidsverzekeraars en de media waren zeer geïnteresseerd in zijn visie. De VPRO heeft een documentaire hierover gemaakt (Tegenlicht: Dokter, u maakt mij ziek, december 2004). Jan Verhoeven werd eerst gevraagd als spreker en later gevraagd cursussen te verzorgen en expertises uit te voeren bij cliënten. Dit nam zo’n vlucht dat hij stopte met zijn eigen fysiotherapiepraktijk en verder ging met Condite. Hij heeft zich uitgebreid in deze materie verdiept en in de loop van de jaren een sterk team om zich heen verzameld van psychologen en fysiotherapeuten. Hij heeft de supervisie over alle begeleidingstrajecten. Hij ontwikkelt en verzorgt alle trainingen en cursussen van Condite. Daarnaast schrijft hij artikelen over interessant wetenschappelijk onderzoek mét praktische tips. Meer over Jan Verhoeven..

Uniek in Nederland: Werkgeheugentraining en Cognitieve re-integratie

We bieden nu ruim vijf jaar met succes de Werkgeheugentraining en Cognitieve re-integratie aan. Wij zijn daarin uitgegroeid tot de grootste aanbieder van deze diensten. Hiermee worden concentratie- en geheugenproblemen effectief aangepakt.

Cursussen Condite

Naast onze diensten op het gebied van verzuiminterventies verzorgen wij jaarlijks diverse cursussen en trainingen voor arbeidsdeskundigen, bedrijfs- en verzekeringsartsen en fysiotherapeuten. Zowel incompany als met open inschrijving. Onze cursussen worden continu aangepast op actuele wetenschappelijke inzichten.

Condite teamfotoWaarin onderscheiden wij ons?

 • Wij gaan altijd voor  maatwerk; aangepast op de situatie van de cliënt.
 • De meeste van onze behandelaars zijn psycholoog én fysiotherapeut.
 • Wij bieden een effectieve training bij concentratie- en geheugenproblemen.
 • Wij betrekken de behandelaars waarbij de cliënt al onder behandeling is, bij de begeleiding.
 • Onze expertises, begeleidingen en trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd.

Onze missie

Door advisering, begeleiding, training, onderzoek en vernieuwing heeft Condite tot doel:

 • dat cliënten in zowel hun werk- als privédomein weer optimaal gaan functioneren;
 • de kennis en competenties van professionals in de arbocuratieve zorg te versterken;
 • bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van diensten op dit terrein.