Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Tinnitusbegeleiding cliënt

Tinnitus

Oorsuizen, oftewel tinnitus, kan het leven aardig ontwrichten. Er wordt vaak gezegd: “Tinnitus is niet te behandelen, dus je moet er maar mee leren leven.” Voor overgevoeligheid voor geluid, oftewel hyperacusis, geldt hetzelfde. Deze boodschap maakt de stress en daarmee de klachten vaak erger. Het doel van de begeleiding is, dat u minder last ervan heeft.

De last van tinnitus en hyperacusis verminderen

Bij tinnitus en hyperacusis bestaat het gevaar verstrikt te raken in de vicieuze cirkel van oorsuizen, overgevoeligheid voor geluid, oplopende emotionele- en spanningsklachten, slaapproblemen, concentratie- en geheugenproblemen, ziekteverzuim, enzovoort. De psycholoog/tinnitusspecialist van Condite helpt u deze te doorbreken. Met goede uitleg, praktische adviezen en oefeningen. Slaaptherapie is meestal een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Als er concentratie- en geheugenproblemen meespelen, gaat u ook de online Werkgeheugentraining volgen. In de begeleiding pakken we niet de tinnitus aan, maar de negatieve gevolgen er van. De tinnitus is er nog wel, maar u hebt er geen last meer van.

Tinnitusbegeleiding

Tinnitusbegeleiding is onderdeel van de Begeleiding naar werkhervatting of Cognitieve re-integratie en wordt altijd voorafgegaan door een Expertise en advies.

Contact

Neem contact met ons op via (053) 428 11 44 of info@condite.nl.

“Na anderhalve week bemerkte ik al verbetering in die zin dat de periodes dat ik geen last van mijn tinnitus had langer werden.”

- reactie cliënt

Tinnitus uitgelegd

In minder dan 5 minuten krijgt u antwoord op:

  • Wat is tinnitus?
  • Hoe kun je de last ervan verminderen?

De heer W.H. over onze begeleiding bij tinnitus:

"Een aantal maanden geleden gestart met het programma om Tinnitus meer naar de achtergrond te verplaatsen. Ik had een geluidstrauma opgelopen tijdens mijn werk (schietincident en later een aanrijding waarbij de airbags uitgeklapt waren). Wist niet van ik er van kon verwachten maar merk dat het absoluut geholpen heeft. De oefeningen op de computer vond ik in het begin erg frustrerend maar gaande weg ging het beter. Mijn korte termijngeheugen is verbeterd, kan me weer beter concentreren, hoor de pieptoon nog wel maar meer op de achtergrond en ben er relaxter onder. Blij dat ik hierin geïnvesteerd heb!"

Verhalen van cliënten

Veel cliënten hebben hun verhaal op papier gezet. Voor u. Zodat u een goed beeld krijgt van wat wij voor u kunnen doen. Om het makkelijk te maken, zijn de verhalen te sorteren op klachtenbeeld.