Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Cogmed Werkgeheugentraining

Wat is het werkgeheugen?

Het werkgeheugen is nodig om informatie op te nemen, te bewerken en binnen een korte tijd te gebruiken.

Het brein is te trainen

De Cogmed Werkgeheugen Training is een online training, die de cliënt thuis doet. Hiermee trainen we de gecontroleerde aandacht. In tegenstelling tot bijvoorbeeld computergames: die spreken vooral de stimulusgestuurde aandacht aan.

Het programma bestaat uit een serie oefeningen die specifiek gericht zijn op het verbeteren van het werkgeheugen. Het past zich aan het niveau van presteren aan. Het programma daagt de cliënt continu uit om nog beter te presteren en de eigen grenzen te verleggen.

Aan het patroon van de uitkomsten kan de coach herkennen of er gemotiveerd en optimaal wordt getraind. Coaching en ondersteuning door de coach van Condite speelt dan ook een grote rol bij het slagen van de training. Door de opzet van het programma worden de knelpunten in het cognitief functioneren zichtbaar en expliciet getraind. Die informatie benut de coach voor instructie en advies. Zo vertaalt de training de vooruitgang naar een beter functioneren in het dagelijks leven en in het werk.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk is het positieve effect van de Cogmed Werkgeheugen Training aangetoond op aandacht, impulsregulatie, complexe redeneervaardigheden en betere cognitieve prestaties. Effectiviteit is gevonden bij herstel na een chemokuur, herstel na een CVA en bij AD(H)D. Verder is er klinische evidentie voor een verbetering van het werkgeheugen met deze training bij een whiplashsyndroom, na depressiviteit, bij hartproblemen en pijnsyndromen.

‘ While the effectiveness of many commercial brain training products is questionable, evidence suggests that some programs facilitate marked improvements in cognitive function. One product repeatedly demonstrated to improve working memory capacity in both children and adults is Cogmed, which entails training on working memory tasks for 5 days per week over a period of 5-6 weeks’.
Rabipour S, Raz A.Training the brain: fact and fad in cognitive and behavioral remediation. Brain Cogn. 2012 Jul;79(2):159-79.

Voorbeelden van werkgeheugenproblemen

  • Moeite met concentreren
  • Snel afgeleid zijn
  • Informatie slecht opnemen
  • Lastige taken uitstellen
  • Problemen met gestructureerd werken
  • Vermoeidheid bij mentale taken

Training

  • 45 minuten per dag
  • 5 dagen per week
  • 5 weken lang

Dit is de standaard trainingsduur. Uiteraard kunnen we voor iedere cliënt maatwerk bieden.

Probeer de Werkgeheugentraining zelf uit

Ga naar: https://training.app.cogmed.com/demo. Rechtsboven wijzigt u de taal.

Deel mee in onze kennis

Lees onze artikelen. Altijd iets nieuws. Vaak is de conclusie anders dan je verwacht. Natuurlijk wetenschappelijk onderbouwd. Met waardevolle en praktische tips.