Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

EMDR cliënt

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een effectieve behandelmethode om traumatische ervaringen te verwerken. Ook bij tinnitus en chronische pijnklachten heeft EMDR een positief effect.

EMDR draagt bij aan herstel van functioneren

Een ingrijpende gebeurtenis, zoals een ernstig ongeval, hartinfarct of bedreiging, kan ervoor zorgen dat u veel angst ervaart en daardoor ook dingen gaat vermijden. EMDR zorgt ervoor dat u deze ingrijpende gebeurtenis verwerkt, zodat uw angsten verminderen. Vaak na enkele behandelingen zijn mensen in staat om hun dagelijkse bezigheden weer op te pakken.

Inzet EMDR

We beoordelen tijdens de Expertise en advies of EMDR in de begeleiding gewenst is. Onze psycholoog, die ook EMDR-therapeut is, voert de EMDR dan uit bij u thuis.

De behandeling

Onze psycholoog vraagt u terug te denken aan de ingrijpende gebeurtenis, met alle bijbehorende gevoelens, gedachten en beelden. Tegelijkertijd beweegt de therapeut de vingers heen en weer, die u volgt met uw ogen. Een nare herinnering is levendig en intens en kost daardoor veel geheugencapaciteit. Maar, het volgen van de vingers van de psycholoog ook. Doordat beide taken (terugdenken en oogbewegingen maken) geheugencapaciteit kosten, is er weinig plaats meer voor het opslaan van de levendigheid en intensiteit van de gebeurtenis. De herinnering verliest steeds meer kracht en emotionele lading.

Contact

Neem contact met ons op via (053) 428 11 44 of info@condite.nl.

“Mijn begeleider heeft mij geweldig geholpen door mij na een zeer ernstig auto-ongeluk met EMDR mijn PTSS te laten verminderen tot bijna nul.”

- reactie cliënt

Verhalen van cliënten

Veel cliënten hebben hun verhaal op papier gezet. Voor u. Zodat u een goed beeld krijgt van wat wij voor u kunnen doen. Om het makkelijk te maken, zijn de verhalen te sorteren op klachtenbeeld.