Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De heer S.V.

Bij een verkeersongeval is iemand 1,5 jaar geleden met 120 km per uur bij mij en mijn gezin achterin gereden. Hierdoor heb ik een Whiplash opgelopen. De eerste maanden kon ik mijn hoofd niet meer optillen veel pijn en was maximaal 2 uur per dag wakker. De huisarts gaf aan rust te houden.

Na een paar maanden ben ik begonnen bij Fysio de Schipbeek in Almelo. Ik heb hier een zeer professionele ondersteuning gehad. Fysiek herstel ging na omstandigheden goed en was niet zo ver gekomen zonder hen. Naast de hoofd- , schouder- en nekpijn merkte ik dat cognitieve functies ver achter bleven. Is was en bleef erg afwezig, moe, kon mij niet concentreren enz... Ik had woordvindingsproblemen. Een pieptoon in mijn oren en tintelingen in armen en vingers. Meeste zorgen maakte ik over het cognitieve herstel.

Verschillende professionals raden mij Condite aan voor dit deel van herstel. De intake bij Condite heeft 5 maand op zich laten wachten gezien de verzekeraar mijn tegenpartij erg tegenwerkte, terwijl Condite zoveel voor mij kon betekenen.

Na de intake ben ik begonnen met gesprekken en een Cogmed werkgeheugentraining. Deze Cogmed training heeft er voor gezorgd dat mijn hersens weer uit een overlevingsstand zijn gekomen. Ik kan nu weer veel helderder nadenken. De training was extreem zwaar maar zo zinvol!

Naast de Cogmed training heb ik een paar keer een EMDR sessie gehad om het ongeval te verwerken. Ook dit kan ik ieder aanraden. Mijn hoofd is leger geworden, en ook spierspanning in mijn nek is nog verder afgenomen. Door de Cogmed training en de EMDR kan ik de slag weer maken naar een herstel in eigen functie. Ik werk nu weer 26 uur en ga op naar de 36. Ik ben heel blij dat ik weer mijn geliefde baan op kan pakken en dat mijn gezin weer een vader heeft. Wel is het zo dat ik n.a.v. het ongeval veel heb moeten inleveren. Ik groei weer terug in mijn eigen functie maar carrière mogelijkheden zijn mij wel ontnomen en ik zal ook regelmatig wakker worden met een pijnlijke nek. Door het ongeval is de stand van mijn ogen anders geworden. Qua sterkte zijn mijn ogen niet veranderd. Hierdoor had ik niet door dat mijn bril niet meer goed was. Er wordt nu gesproken over een prismabril die de plaatjes van beide ogen weer goed door kan geven aan de hersens. Ik denk dat hier ook nog wat winst in zit voor het herstel. Ik hoop dat ieder die in dezelfde situatie zit en die dit leest iets aan mijn reactie heeft en goed kan herstellen.