Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Mevrouw M.W.

Zojuist heb ik de werkgeheugentraining van Condite afgesloten. Deze werd mij door mijn werkgever aangeboden omdat ik na een ernstige ziekte met veel chemobehandelingen en beenmergtransplantatie niet goed meer terug in mijn werk kwam. De eerste paar dagen vond ik het vreselijk, ik werd gewoon letterlijk misselijk van de oefeningen die ik moest doen en ik heb toen meermalen op het punt gestaan de training met laptop en al het raam uit te keilen! Maar na anderhalve week merkte ik dat ik heel langzaam maar absoluut zeker vooruit ging! Wat een kick toen bleek dat ik een reeks van 6….7…8….getallen ACHTERSTEVOREN (!!! Hoe verzinnen ze het!!) kon herhalen! Ik begon het zelfs leuk te vinden en het ene succesje stimuleerde mij om door te gaan voor het volgende.

Het was een heel moeilijke tijd op mijn werk omdat bleek dat ik niet snel genoeg weer aan de verwachting van de werkgever kon voldoen. Ik worstelde met mezelf omdat het werk wat ik altijd graag en goed deed nu ineens niet meer aan kon; te veel, te druk, te onoverzichtelijk Er volgden nare gesprekken waarin ik weinig begrip ervoer van mijn afdelingsleider. Maar gelukkig was mijn coach die door Condite bij de training ‘geleverd’ wordt. Zij belde me elke week en nam ruim de tijd om mij aan te horen. Bij haar kon ik ‘mijn ei’ kwijt en ze gaf me goede tips hoe ik de re-integratie het beste vorm kon geven en hoe ik het beste lastige gesprekken in kon gaan. Na deze gesprekken voelde ik mij opgelucht en vond ik weer de moed om door te gaan. Ontzettend bedankt hiervoor!!

Nu, na 25 trainingsdagen ben ik er nog steeds niet helemaal hoor, maar al wel een heel eind op weg! Ik kan weer een deel van mijn werk wél en ook thuis, in mijn sociale kringetje functioneer ik stukken beter omdat ik merk dat ik mijn hersens weer een stuk op gang heb weten te brengen. Ik kan beter ordenen, ik kan het veel beter in me opnemen als iemand mij iets vraagt te doen; ik moet er nog wel even over nadenken wat er gezegd is, maar het komt niet meer bij me binnen als een onsamenhangend verhaal waar ik ‘geen chocolade van kan maken’ zoals dat in de periode er voor ging. De boodschappen onthouden, niet meer 86 x kijken naar telefoonnummers vóór ik kan gaan bellen, opnemen wat er staat als ik aan het lezen ben…ik kan er zélfs de radio bij aan houden nu, als het niet ál te moeilijke stof is…..het gaat allemaal veel beter. Ook kan ik beter spreken, het is niet meer zo’n heel onsamenhangend verhaal waar ik zelf verbaasd en gefrustreerd over was dat het zo mijn mond uit kwam. Daar ben ik ook zó blij mee!! Dat geeft me meer zelfvertrouwen! De training is nog niet helemaal voorbij omdat ik 100 extra kleine programmaatjes heb gekregen, maar nu eerst op vakantie en daarna weer door.

Eigenlijk zou deze training een vast onderdeel moeten zijn in de nabehandeling van iedereen die in een soortgelijke situatie is beland als ik, maar er zullen nog zeker andere doelgroepen zijn die veel baat bij deze training kunnen hebben!!